De stalen trap 
sieraad in uw interieur


Bent u op zoek naar een stalen trap? Als specialist in op maat gefabriceerde stalen trappen, ramen en deuren kan Steellife zeker de metalen trap leveren die u voor ogen staat. Wij creëren en leveren heel verschillende soorten metalen trappen. Denk aan de industriële trap, de middenboomtrap, de muizenboomtrap (of muizentrap), de zwevende trap, de bordestrap en de wenteltrap. Wij produceren ze allemaal in onze eigen werkplaats, perfect op maat voor uw trapgat en desgewenst inclusief bijpassende stalen trapleuning.

Metalen trap met industriële stalen traptreden

Bij een stalen trap ligt het voor de hand om ook te kiezen voor stalen traptreden. U kunt hierbij kiezen voor de typische industriële look met stalen traptreden met gaten of roosters. Het voordeel van industriële traptreden is dat ze nagenoeg onverslijtbaar zijn, en zeer slipvast. Maar u kunt ook kiezen voor houten traptreden met een veel warmere uitstraling en gevoel.


Stalen trap met strakke stalen traptreden

Een andere optie is toepassing van strakke stalen treden. We kunnen bijvoorbeeld een compleet zwarte matstalen trap maken, die bijna uit één geheel gegoten lijkt. Door de eenheid van het materiaal ontstaat een zeer moderne look. We zien deze oplossing vaak bij de middenboomtrap, waar stalen traptreden in uitsparingen in een stalen balk zijn gelast. Ondanks dat een degelijke stalen middenboomtrap tot wel 300 kilo kan wegen, heeft hij een zeer lichte, open uitstraling.

Stalen trap met houten traptreden

Primaire materialen als staal en hout laten zich prima combineren in een trap. Een houten trap in stalen frame (of een metalen trap met houten traptreden) sluit goed aan bij de trend van de ruwhouten tafels met stalen onderstel die we tegenwoordig vaak zien. Het is wel belangrijk om een goede kwaliteit hout te gebruiken, dat ruim de tijd heeft gekregen om te drogen. Houten traptreden die ‘werken’ in een stijf stalen frame kunnen gaan kraken of zelfs breken. Vanzelfsprekend gebruiken wij alleen de allerbeste materialen, zoals een uitstekende kwaliteit staal en dito houten treden.

Een stalen trap met glazen traptreden, dat kan ook!

Het mooie van staal is dat het zeer stijf is, waardoor een relatief dun stalen frame volstaat voor een trap die staat. Een zo rank en ijl ontwerp krijgt nog meer cachet met toepassing van glazen traptreden. We kiezen dan natuurlijk voor dik veiligheidsglas, bestand tegen de zwaarste belasting. Bij onze stalen trappen met glazen traptreden kunt u probleemloos een bowlingbal naar beneden rollen, mocht u daar plezier aan beleven. Al is het natuurlijk beter van niet.


Stalen wenteltrap, een klassief profiel

Een wenteltrap van staal, ook wel een spiltrap genoemd, bestaat uit een stalen paal (spil) met hieraan de treden bevestigd in een waaiervorm. Een wenteltrap heeft als voordeel dat hij van zichzelf al een fraaie vorm heeft, en hij bijzonder weinig ruimte in neemt. Het maakt niet uit welke hoogte u wilt overbruggen, de bouwvlek of ‘footprint’ van de stalen spiltrap blijft gelijk. Overigens kunnen wij om ruimte te winnen natuurlijk ook stalen trappen maken die één of twee keer een kwartslag of 180˚ ‘het hoekje om’ gaan, al dan niet voorzien van bordessen op het keerpunt.

Zwevende trappen van staal en andere hoogstandjes

Als bedenker én uitvoerder van stalen trappen ondersteunen we u graag bij het realiseren van elk trapproject, zo lang de basis van de trap maar van staal is. Hebt u zelf een bijzondere trap bedacht of gevonden? Kom bij ons met uw tekeningen of voorbeeldfoto’s, dan kijken wij of we uw idee vorm kunnen geven in staal. Als ervaren metaalbewerkers weten we precies wat haalbaar is, qua stijfheid en krachten. Wij bedachten al diverse oplossingen voor onoverbrugbaar lijkende problemen, zoals een zwevende trap tegen een niet-dragende muur, en een vrijstaande trap zonder onderste trede, opgehangen aan het plafond.


Wilt u meer weten? Kom boven!

Voor meer informatie over stalen trappen in elke gewenste vorm, of voor een kostenbegroting voor úw trapproject kunt u altijd contact met ons opnemen. Vanuit onze werkplaats leidt een lange metalen trap naar de showroom op de eerste verdieping, waar wij u graag tonen wat wij allemaal in huis hebben als het gaat om ontwerp en productie van de mooiste roestvrije metalen trappen. Graag tot ziens!

Benieuwd naar de prijs 
van een stalen trap?

Binnen 24 uur offerte

 Een snelle offerte  (1 minuut)

Geen tijd voor het invullen van een offerteaanvraag? Laat hier een berichtje achter en wij bellen of mailen u terug.

 een Uitgewerkte offerte  (5 minuten)

Laat ons alle details en wensen weten en wij sturen u binnen 24 uur een compleet uitgewerkte prijs voor een stalen trap.

Voorbeelden van stalen trappen, 
​​​​​​​balustrades en trapleuningen

Stalen balustrade met glas
Stalen balustrade met glas
Zwarte stalen trapleuning in Warmond
Zwarte stalen trapleuning in Warmond
Witte stalen trap in Lelystad
Witte stalen trap in Lelystad
Stalen trapleuning op een wand
Stalen trapleuning op een wand
Stalen trap met houten treden
Stalen trap met houten treden
vol-glazen balustrade
vol-glazen balustrade
Stalen trapleuningen op balustrade
Stalen trapleuningen op balustrade
Stalen trap met kwartslag in Megen
Stalen trap met kwartslag in Megen
Stalen steektrap in Bunschoten
Stalen steektrap in Bunschoten
Stalen trap met zwevende treden in Woudenberg.
Stalen trap met zwevende treden in Woudenberg.
Stalen spijlen-balustrade in Apeldoorn
Stalen spijlen-balustrade in Apeldoorn
Stalen steektrap met middenboom in Bunschoten.
Stalen steektrap met middenboom in Bunschoten.
Stalen trapleuning in Bloemendaal
Stalen trapleuning in Bloemendaal
Steellife balustrade met glas
Balustrade met glas
Balustrade van Glas met staal
Balustrade van Glas met staal
Ronde stalen trapleuning
Ronde stalen trapleuning
Stalen deuren en balustrades te Purmerend
Stalen deuren en balustrades te Purmerend
Balustrade en vitrinekast van staal en glas
Balustrade en vitrinekast van staal en glas

Next page