Stalen taatsdeuren 
met glas


Een stalen taatsdeur kan naar beide zijden openen en draait om zijn verticale as. De scharnieren zijn onzichtbaar gemaakt wat de deuren een strakke en chique uitstraling geeft. Omdat de zijstijlen geen dragende functie hebben, kunnen deze stalen deuren met nóg slankere profielen en méér glas uitgevoerd worden. Indien gewenst kunnen de deuren met behulp van een vloerpot ook automatisch sluiten.
​​​​​​​

Industriële deuren met chique uitstraling

Taatsdeuren, en dan met name zware stalen taatsdeuren met glas hebben het voordeel dat ze draaien op een taatsscharnier, bevestigd op circa 1/5 of in het midden van de deurbreedte. Dit systeem zorgt voor een betere verdeling van het gewicht van de deur en creëert een chique uitstraling. Daardoor voelt de metalen deur licht aan ondanks de zware materialen van staal en glas. En openen of sluiten gaat uiterst gemakkelijk. Er is bij een taatsdeur geen kozijn nodig, waardoor de deur vrij in de ruimte lijkt te bewegen. Overweegt u aanschaf van een of meerdere taatsdeuren? Wij vertellen u er graag meer over.


Een stalen taatsdeur is een deur die staat

Bij een industriële stalen deur met normale scharnieren garandeert een rigide deurkozijn de robuuste bevestiging. Dit betekent vaak gebruik van een stalen kozijn om de deur in te hangen. Bij de taatsdeur is dit niet nodig. Het onderste taatsscharnier is aan of in de vloer bevestigd en de deur staat erbovenop. Een tweede draaipunt aan de bovenzijde houdt de deur in het lood. Doordat het gewicht grotendeels op het onderste draaipunt rust, ontstaat veel minder trekkracht. Een verstevigd kozijn is niet nodig.


Eenvoudig te bedienen

Een stalen deur van Steellife by Roukens is rank, maar wel van oerdegelijke en zware kwaliteit. U zou daarom kunnen denken dat het een zware deur is om te hanteren. De deur draait altijd op specialistische scharnieren van de allerbeste kwaliteit waardoor het voelt alsof je een lichtgewicht deur open en dicht doet. De deur opent en sluit dus vederlicht en vloeiend. Een stalen deur – zelfs met veel glas – is met een vinger te openen en te sluiten.

De esthetiek van een taatsdeur

Het mooie van een stalen taatsdeur is dat hij vrij in de ruimte lijkt te draaien. De taatsdeur kan naar beide zijden openzwaaien, dus u kunt er altijd doorheen ‘duwen’ ook met een dienblad voor kopje of glazen. Toch klappert de taatsdeur niet, want het taatsscharnier is voorzien van een ‘soft close’ demper, die zelfs de zwaarste deur afremt bij de laatste centimeters voor sluiting. Overigens kunt u de deuren desgewenst precies op 90˚ openzetten. Het taatsscharnier houdt dan de deur netjes op zijn plaats.

Heeft een taatsdeur nadelen?

Er zijn omstandigheden waarbij wij gebruik van taatsdeuren afraden. Een taatsdeur valt niet in een kozijn en is dus lastig af te sluiten. Hij kan eigenlijk niet goed op slot. Ook is het ingewikkeld om tocht tegen te gaan, omdat er voor onbelemmerd zwaaien altijd minimaal zes millimeter ruimte tussen de deur en het kozijn moet blijven. Dus helemaal tochtdicht krijgt u de taatsdeur niet. Wij adviseren taatsdeuren dan ook vooral voor toepassing binnen tussen twee woonruimten. Ook al omdat de taatsdeur heel gemakkelijk open kan blijven staan, en dan een fraaie doorgang creëert.


Taatsdeuren en vloerverwarming

Soms krijgen wij vragen over gebruik van taatsdeuren bij vloerverwarming. Er moet immers een vloerbevestiging worden vastgezet. Wij kunnen u gerust stellen. Het scharnier van de stalen taatsdeuren van Roukens SteelLife is er eentje van verborgen perfectie. Het scharnier is namelijk niet op de grond of aan het plafond, maar in de deur zelf bevestigd. Praktisch onzichtbaar dus. De bevestigingspunten van de draaideur aan vloer en plafond zijn ook minimaal: de bevestiging van het taatsscharnier heeft slechts 1 centimeter vrije diepte nodig en levert dus geen gevaar op voor eventuele verwarmingsbuizen in de vloer. 


Taatsdeuren op maat laten maken

Een taatsdeur luistert nauw. Het fabriceren en monteren van een stalen taatsdeur is echt vakwerk, en als het niet volgens de regelen der kunst gedaan is, dan zie je dat. Wij tonen u graag wat  voorbeelden  van door onze vakmensen gerealiseerde taatsdeuren en kunnen u zelfs in contact brengen met enkele tevreden gebruikers. Bel of mail ons gerust via de contactpagina of vraag een offerte aan.

de prijs van een 
stalen taatsdeur

Binnen 24 uur offerte

 Een snelle offerte  (1 minuut)

Geen tijd voor het invullen van een offerteaanvraag? Laat hier een berichtje achter en wij bellen of mailen u terug.

 een Uitgewerkte offerte  (5 minuten)

Laat ons alle details en wensen weten en wij sturen u binnen 24 uur een compleet uitgewerkte prijs voor een stalen binnendeur.

Voorbeelden 
​​​​​​​van stalen taatsdeuren

stalen taatsdeuren in Bloemendaal
stalen taatsdeuren in Bloemendaal
Stalen taatsdeuren in Nieuwegein
Stalen taatsdeuren in Nieuwegein
Stalen industriele taatsdeur
Stalen industriele taatsdeur
Dubbele stalen taatsdeur in Nieuwegein
Dubbele stalen taatsdeur in Nieuwegein
Stalen wand met taatsdeuren.
Stalen wand met taatsdeuren.
Taatsdeur met zijlicht van staal en glas
Taatsdeur met zijlicht van staal en glas
Stalen taatsdeur in Eindhoven
Stalen taatsdeur in Eindhoven
Stalen deuren en balustrades te Loosdrecht
Stalen deuren en balustrades te Loosdrecht
Taatsdeur met zijlicht in Warmond
Taatsdeur met zijlicht in Warmond
Volglas taatsdeur in Bolsward
Volglas taatsdeur in Bolsward
Taatsdeuren in bloemendaal
Taatsdeuren in bloemendaal
Stalen wand met taatsdeuren
Stalen wand met taatsdeuren
dubbele taatsdeuren met zijlichten
dubbele taatsdeuren met zijlichten
Grote stalen taatsdeuren Amsterdam
Grote stalen taatsdeuren Amsterdam
Taatsdeur en balustrade
Taatsdeur en balustrade
Stalen taatsdeuren in Loenen aan de Vecht
Stalen taatsdeuren in Loenen aan de Vecht
Stalen taatsdeuren amsterdam
Stalen taatsdeuren amsterdam

Next page