Stalen binnendeuren 
met glas

Stalen scharnierdeuren


Links of rechts draaiende deuren die scharnieren aan één kant worden in de meeste huizen standaard toegepast. Een stalen deur met glas van Roukens SteelLife is echter verre van standaard. Ranke stalen profielen met veel glas. Hoogwaardig afgewerkt, sterk en precies op maat gemaakt en geplaatst. Praktisch en mooi.De maten van een stalen deur

Wij hebben eigenlijk nooit metalen deuren met glas op voorraad, simpelweg omdat we geen standaardproducten verkopen. Natuurlijk zijn er de standaardmaten, maar SteelLife by Roukens levert vrijwel altijd maatwerk. Elke metalen deur wordt bij ons in de werkplaats op maat gemaakt, al dan niet inclusief de stalen kozijnen. Natuurlijk maken we wel eens een hele serie stalen binnendeuren, bijvoorbeeld als we een opdracht krijgen voor een nieuwbouwproject met identieke woningen. Maar in verreweg de meeste gevallen maken we elke individuele stalen deur met glas passend voor een bestaande situatie. Wilt u bijvoorbeeld een extra brede of hoge stalen deur naar de badkamer of slaapkamer? Geen probleem. Er zijn wel maximum maten: om de stabiliteit van de stalen scharnierdeur met glas te kunnen waarborgen, hanteren we voor de draaiende deuren een maximumhoogte van 3 meter en een maximumbreedte van 110 cm. Heeft u een stenen muur of regelwand met gips? In principe is elke muur geschikt voor het plaatsen van een glazen staaldeur met glas. En indien nodig - bij een metalstudwand bijvoorbeeld - brengen we extra versteviging aan in de muur.

Verschillende uitvoering metalen deuren

Niet alleen de maten van onze metalen deuren verschillen sterk, ook in de uitvoering is veel variatie. Zo kennen we stalen binnendeuren die bestaan uit een frame met één glazen paneel, of deuren met meerdere ramen, bijvoorbeeld als onderdeel van een glazen wand. Naast stalen deuren met glas zijn er metalen deuren met houten panelen, al dan niet met een designbekleding, bijvoorbeeld van leer of textiel. De stalen deuren zijn beschikbaar met of zonder stalen kozijnen.


Met één vinger te bedienen

Een stalen deur van Steellife by Roukens is rank. Maar de combinatie van glas en staal maakt het een deur van oerdegelijke en zware kwaliteit. U zou daarom kunnen denken dat het een zware deur is om te hanteren. De deur draait altijd op specialistische scharnieren van de allerbeste kwaliteit waardoor het voelt alsof je een lichtgewicht deur open en dicht doet. De deur opent en sluit dus vederlicht en vloeiend. Een stalen deur – zelfs met veel glas – is met één vinger te openen en te sluiten.


Techniek metalen binnendeuren

Een metalen deur met glas is gewoonlijk wat zwaarder dan een gewone houten deur, maar het moderne hang- en sluitwerk garandeert toch een hoog gebruikscomfort. De techniek van de metalen deur kent vele vormen. Er zijn stalen draaideuren die naar twee zijden openen met een in de deur weggewerkt ‘taatsscharnier’ en natuurlijk metalen schuifdeuren die eventueel ook in de wand kunnen verdwijnen. Verder is er de mogelijkheid een ‘soft close’ mechaniek aan te brengen om te voorkomen dat de deur met een klap dicht valt. De naar twee zijden draaiende  metalen taatsdeuren  zijn overigens standaard voorzien van zo’n ‘soft close’-functie, die heen-en-weer-klappen voorkomt en die ook een 90˚ opening kan vasthouden.

Stalen deur in bestaand kozijn

Het komt regelmatig voor dat onze klanten een bestaande houten deur willen vervangen door een stalen deur met glas of houtpanelen. Dat kan. In veel gevallen kunnen we een metalen deur op maat in het bestaande kozijn monteren. Kwestie van goed meten en zorgvuldig fabriceren en monteren. Desgewenst monteren we zelfs nieuwe stalen kozijnen binnenin bestaande houten kozijnen!


Een stalen deur met glas, is dat wel veilig?

Onze stalen deuren met glas zijn in principe altijd voorzien van veiligheidsglas. Dit is helder, gelaagd glas. Zoals de naam al zegt, bestaat dit glas uit meerdere lagen met daartussen transparante folie. Het grote voordeel is dat - als het glas onverhoopt beschadigt - het niet in scherpe stukken uiteenvalt, maar aan elkaar blijft hangen. Makkelijk en veilig dus. En heeft u specifieke wensen zoals rookglas, mat of getint glas of geluidwerend glas? Alles is mogelijk bij Steellife.


ranke, dunne profielen

Roukens SteelLife is specialist in stalen scharnierdeuren met dunne profielen. De smalle profielen van de stalen binnendeuren worden door veel mensen gewaardeerd. Niet ieder stalen profiel is hetzelfde: er zijn verschillende diktes en uitvoeringen mogelijk, afhankelijk van het gewenste deurontwerp en de gewenste hoeveelheid glas. 


metalen binnendeuren kleuren de ruimte

In de voorbeelden op deze site ziet u vooral metalen deuren met zwart of antraciet profiel, maar dat is zeker geen wet van Meden en Perzen. Wij leveren stalen binnendeuren met een poedercoating die in principe beschikbaar is in alle RAL-kleuren. Dus als uw huisstijl vraagt om een metalen deur of wand met een turquoise, mauve of wit profiel en kozijn, dan kunnen we dat probleemloos voor u regelen.

de prijs van een 
stalen deur met glas

Binnen 24 uur offerte

 Een snelle offerte  (1 minuut)

Geen tijd voor het invullen van een offerteaanvraag? Laat hier een berichtje achter en wij bellen of mailen u terug.

 een Uitgewerkte offerte  (5 minuten)

Laat ons alle details en wensen weten en wij sturen u binnen 24 uur een compleet uitgewerkte prijs voor een stalen binnendeur.

Voorbeelden 
​​​​​​​van stalen scharnierdeuren

Scharnierdeur in stalen wand in Genemuiden
Scharnierdeur in stalen wand in Genemuiden
Stalen wand met scharnierdeuren in Eemnes
Stalen wand met scharnierdeuren in Eemnes
Stalen hoekwand in Makkum
Stalen hoekwand in Makkum
Stalen wand met scharnierdeuren in Oudewater
Stalen wand met scharnierdeuren in Oudewater
Dubbele scharnierdeuren met bronskleur in Poeldijk
Dubbele scharnierdeuren met bronskleur in Poeldijk
Stalen deur met Zijlicht in Noordwijk
Stalen deur met Zijlicht in Noordwijk
Stalen tochtportaal in Papendrecht
Stalen tochtportaal in Papendrecht
Rank stalen hoekportaal in Aerdenhout
Rank stalen hoekportaal in Aerdenhout
Stalen scharnierdeur met zijlicht in Warmond
Stalen scharnierdeur met zijlicht in Warmond
Dubbele scharnierdeuren in Wageningen
Dubbele scharnierdeuren in Wageningen
Enkele scharnierdeur in Warnsveld
Enkele scharnierdeur in Warnsveld
Enkele scharnierdeur in Zwolle
Enkele scharnierdeur in Zwolle
Stalen scharnierdeuren in Mill
Stalen scharnierdeuren in Mill
Stalen deur met zijlichten in Culemborg
Stalen deur met zijlichten in Culemborg
Dubbele scharnierdeuren met zijlichten in Ommen
Dubbele scharnierdeuren met zijlichten in Ommen
Stalen deur met zijlicht in Alblasserdam
Stalen deur met zijlicht in Alblasserdam
stalen deur in Rotterdam
stalen deur in Rotterdam

Next page