Stalen binnendeuren
met glas


Stalen scharnierdeuren

Links of rechts draaiende deuren die scharnieren aan één kant worden in de meeste huizen standaard toegepast. Een stalen scharnierdeur van Roukens SteelLife is echter verre van standaard. Ranke stalen profielen met veel glas. Hoogwaardig afgewerkt, sterk en precies op maat gemaakt en geplaatst. Praktisch en ongewoon mooi.


De maten van een stalen deur

Wij hebben eigenlijk nooit metalen deuren op voorraad, simpelweg omdat we geen standaardproducten verkopen. Natuurlijk zijn er de standaardmaten, maar SteelLife by Roukens levert vrijwel altijd maatwerk. Elke metalen deur wordt bij ons in de werkplaats op maat gemaakt, al dan niet inclusief de stalen kozijnen. Natuurlijk maken we wel eens een hele serie stalen binnendeuren, bijvoorbeeld als we een opdracht krijgen voor een nieuwbouwproject met identieke woningen. Maar in verreweg de meeste gevallen maken we elke individuele stalen deur passend voor een bestaande situatie. Wilt u bijvoorbeeld een extra brede of hoge stalen deur naar de badkamer of slaapkamer? Geen probleem. Er zijn wel maximum maten: om de stabiliteit van de stalen scharnierdeur te kunnen waarborgen, hanteren we voor de draaiende deuren een maximumhoogte van 3 meter en een maximumbreedte van 110 cm. Heeft u een stenen muur of regelwand met gips? In principe is elke muur geschikt voor het plaatsen van een glazen staaldeur. En indien nodig - bij een metalstudwand bijvoorbeeld - brengen we extra versteviging aan in de muur.

Verschillende uitvoering metalen deuren

Niet alleen de maten van onze metalen deuren verschillen sterk, ook in de uitvoering is veel variatie. Zo kennen we stalen binnendeuren die bestaan uit een frame met één glazen paneel, of deuren met meerdere ramen, bijvoorbeeld als onderdeel van een glazen wand. Daarnaast zijn er metalen deuren met houten panelen, al dan niet met een designbekleding, bijvoorbeeld van leer of textiel. De deuren zijn beschikbaar met of zonder stalen kozijnen.

Techniek metalen binnendeuren

Een metalen deur met glas is gewoonlijk wat zwaarder dan een gewone houten deur, maar het moderne hang- en sluitwerk garandeert toch een hoog gebruikscomfort. De techniek van de metalen deur kent vele vormen. Er zijn stalen draaideuren die naar twee zijden openen met een in de deur weggewerkt ‘taatsscharnier’ en natuurlijk metalen schuifdeuren die eventueel ook in de wand kunnen verdwijnen. Verder is er de mogelijkheid een ‘soft close’ mechaniek aan te brengen om te voorkomen dat de deur met een klap dicht valt. De naar twee zijden draaiende  metalen taatsdeuren  zijn overigens standaard voorzien van zo’n ‘soft close’-functie, die heen-en-weer-klappen voorkomt en die ook een 90˚ opening kan vasthouden.

Stalen deur in bestaand kozijn

Het komt regelmatig voor dat onze klanten een bestaande houten deur willen vervangen door een stalen deur met glas of houtpanelen. Dat kan. In veel gevallen kunnen we een metalen deur op maat in het bestaande kozijn monteren. Kwestie van goed meten en zorgvuldig fabriceren en monteren. Desgewenst monteren we zelfs nieuwe stalen kozijnen binnenin bestaande houten kozijnen!


Is een glazen deur veilig?

Onze glazen deuren zijn in principe altijd voorzien van veiligheidsglas. Dit is helder, gelaagd glas. Zoals de naam al zegt, bestaat dit glas uit meerdere lagen met daartussen transparante folie. Het grote voordeel is dat - als het glas onverhoopt beschadigt - het niet in scherpe stukken uiteenvalt, maar aan elkaar blijft hangen. Makkelijk en veilig dus. En heeft u specifieke wensen zoals rookglas, mat of getint glas of geluidwerend glas? Alles is mogelijk bij Steellife.


Ranke profielen

Roukens SteelLife is specialist in stalen scharnierdeuren met dunne profielen. De smalle profielen van de stalen binnendeuren worden door veel mensen gewaardeerd. Niet ieder stalen profiel is hetzelfde: er zijn verschillende diktes en uitvoeringen mogelijk, afhankelijk van het gewenste deurontwerp en de gewenste hoeveelheid glas. 


Metalen binnendeuren kleuren de ruimte

In de voorbeelden op deze site ziet u vooral metalen deuren met zwart of antraciet profiel, maar dat is zeker geen wet van Meden en Perzen. Wij leveren stalen binnendeuren met een poedercoating die in principe beschikbaar is in alle RAL-kleuren. Dus als uw huisstijl vraagt om een metalen deur of wand met een turquoise, mauve of wit profiel en kozijn, dan kunnen we dat probleemloos voor u regelen.

de prijs van een 
stalen binnendeur met glas

Binnen 24 uur offerte

Een snelle offerte (1 minuut)

Geen tijd voor het invullen van een offerteaanvraag? Laat hier een berichtje achter en wij bellen of mailen u terug.

een Uitgewerkte offerte (5 minuten)

Laat ons alle details en wensen weten en wij sturen u binnen 24 uur een compleet uitgewerkte prijs voor een stalen binnendeur.

Voorbeelden 
​​​​​​​van stalen scharnierdeuren

Dubbele scharnierdeuren met zijlichten op www.roukens.nl
Dubbele scharnierdeuren met zijlichten in Haarlem
Stalen deuren met zijlichten
Stalen deuren met zijlichten
Stalen deur met trapleuning
Stalen deur met trapleuning
Stalen enkele scharnierdeur met glas
Stalen enkele scharnierdeur met glas
Blank-stalen scharnierdeuren
Blank-stalen scharnierdeuren
Stalen deuren geplaatst bij Hanna Verboom
Stalen deuren geplaatst bij Hanna Verboom
Dubbele scharnierdeur
Dubbele scharnierdeur in den Haag
Enkele scharnierdeur van staal en glas
Enkele scharnierdeur van staal en glas
Stalen deur met leer
Stalen deur met leer
Dubbele scharnierdeuren met zijlichten en bovenlicht
Dubbele scharnierdeuren met zijlichten en bovenlicht
dubbele scharnierdeuren met zijlichten
dubbele scharnierdeuren met zijlichten
Stalen deuren in badkamer / slaapkamer
Stalen deuren in badkamer / slaapkamer
Stalen deuren en raam in Amstelveen
Stalen deuren en raam in Amstelveen
Dubbele Scharnierdeuren met zijlichten op www.roukens.nl
Dubbele scharnierdeuren met zijlichten in Naarden.
IJzeren stalen deuren
IJzeren stalen deuren
Stalen deur / tochtportaal Project Sint-Michielsgestel
Stalen deur / tochtportaal Project Sint-Michielsgestel
Stalen deuren met glas Veluwe
Stalen deuren met glas Veluwe

Next page